Demontaža stare plošče in pečiceČe je pod ploščo pečica se najprej odstrani le ta pritrjena je z vijaki na robovih. Če je stara plošča na plin je možno, da je potrebno odstraniti čelno ploščo in gumbe za upravljanje plinskih kolutov. Za njimi so vijaki, ki fiksirajo ventile in dovodne cevi za plin na stari plošči.Ko pečico demontiramo lahko pod ploščo odvijemo vijake, odklopimo napeljavo in počistimo. Novo ploščo na suho probamo in po potrebi z ubodno žako dodatno razširimo luknjo v pultu. Pred vgradnjo pogledamo shemo in povežemo napeljavo po shemi:
     • 1 fazna priključitev-3x4mm2 presek žic in 20a varovalka

 • 2 fazna priključitev-4x2.5mm2 presek žic in 2x16a varovalka(najbol pogosto pri indukcijskih ploščah,ravno tako steklokeramičnih)
 • 3 fazna priključitev-5x2,5mm2 presek žic in 3x16a varovalka(možno da vam 1 faza ostane,ker imate ploščo z dvofaznim priklopom.
 •  
  Ne priporočam 1 faznega priklopa-3x2,5mm2 presek žic in 16a varovalke, ker je skupna moč plošče prevelika (6kW /220V= 27A).
  V skrajnem primeru,da ni druge rešitve se tud to lahko priklopi,ampak to ni najbolš.
   
  V primeru, da plošča nima kovinskega roba priporočamo, da ga namažete z kitom v temni barvi in pritisnete na mesto. Plošče brez zaščitnega roba so občutljive na poškodbe. Z kitom zapolnite možnost nastanka votlih prostorov in tako večji odpornejša na poškodbo.